Ce contine setul trusoului cu lumanare pentru botez?

Fiecare dintre noi stie ce rol important au nasii in cadrul oricarui botez. La un moment dat, orice cuplu isi asuma aceasta responsabilitate, aceea de a deveni parintii spirituali ai unui nou nascut.

Conform traditiei crestine, nasii sunt cei care se preocupa de pregatirea in totalitate a trusoului de botez.

Trusoul se prezinta sub forma unei cutiute, foarte frumos ambalata, unde se vor regasi urmatoarele tipuri de obiecte: prosopul mare pentru bebelus, unde va fi scos imediat dupa ce este scufundat in cristelnita, sapunul pentru preot, cu care se spala inainte de ceremonie, prosopul mic folosit pentru stergerea mainilor acestuia, sticluta pentru mir, panza de mir si fasa cu care se va infasura cel mic dupa crestinare.

In cele mai multe dintre cazuri, setul de trusou cu lumanare pentru botez este inscriptionat cu numele copilului, pentru un plus de originalitate.

Putem spune ca botezul este o ceremonie marcanta pentru orice familie, atat pentru parintii copilului, cat si pentru celelalte rude.

Avand in vedere ca la o slujba participa toti membrii familiei, de la bunici si frati, pana la rudele de gradul al 2 lea, organizarea trebuie sa fie impecabila.

Trusourile de botez pot sa contina si alte elemente pe langa cele precizate, totul tine de preferintele nasilor.

Traditiile de la botez se pastreaza in tara noastra din generatie in generatie, avand origini stravechi. Si in prezent, ele se respecta la orice increstinare.

De cele mai multe ori, trusourile au o tematica anume, ce difera in functie de genul copilului. Fiind vorba de trusouri set, toate piesele sunt asemanatoare, din aceleasi materiale si imprimeuri.

Personalizarea obiectelor se face la cerinta, pe fiecare brodandu-se diferite texte si initiale. Fie ca vorbim de un set trusou cu lumanare pentru botez de tip standard sau unul personalizat, ambele variante sunt in regula.

Accentele de dantela, satin sau glitter dau un plus de farmec obiectelor din trusou, fiind materiale preferate de majoritatea nasilor.

Tematica Disney este cel mai des solicitata, deoarece ne duce cu gandul la copilarie si frumusetile ei.

Pe langa achizitionarea tuturor celor necesare botezului, rolul nasilor este mult mai complex. Vorbim de partea spirituala, prin care acestia isi asuma responsabilitatea de a-i ghida pe parcursul vietii, educandu-i si invatandu-i tainele crestinatatii.

Odata cu botezul, se creaza o legatura speciala intre nasi si fin, devenind astfel rude. Legatura apropiata se pastreaza chiar si pe parcursul intregii vieti. Nu de putine ori, nasii de botez devin si nasii de cununie, pentru ca au un rol important in viata finului.

Trusoul poate fi ales dintr-o gama foarte variata de modele, in functie de culoare, obiecte continute, dar si materialul acestora. Stim deja ca se evita materialele sintetice, deoarece acestea nu sunt indicate pentru bebelusi, deoarece provoaca iritatii si leziuni la nivelul pielii acestora.

Atat fasa, cat si prosoapele, panza de mir si paturica, toate aceste elemente trebuie sa fie moi si placute la atingere, pentru a asigura confortul celui mic.

Concluzionand, intre fini si nasi este o legatura profunda, iar odata cu botezul, acestia vor ramane apropiati mereu, chiar si cu trecerea timpului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *