Pentru investigatii complete, alege unul din cabinetele de cardiologie pediatrica din Iasi!

Hipertensiunea arteriala este o afectiune foarte des intalnita la adulti, dar poate aparea ocazional si la copii.

Desi simptomele nu sunt atat de evidente ca la adulti, copii se pot confrunta cu dureri de cap, convulsii si dureri in zona toracala.

In general, hipertensiunea aparuta la copii este cauzata de o boala cardiaca. Stilul de viata si predispozitiile genetice pot fi considerate alte cauze de aparitie.

Unul din factorii de risc este obezitatea, care poate avea consecinte grave chiar si asupra copiilor si tinerilor. Valorile mari de colesterol pot produce, in timp, hipertensiune.

Daca afectiunea nu este tratata corespunzator in cabinetele de cardiologie pediatrica din Iasi, se pastreaza pe tot parcursul vietii. Valorile normale ale tensiunii pot varia in functie de varsta copilului si de gen. Doar un cardiolog pediatru poate depista anormalitati.

Ca in orice ramura a medicinei, si in pediatrie se urmarestre tratarea cauzei, nu doar a efectelor. De aceea, se fac investigatii pentru a descoperi ce afectiune produce hipertensiune. Analizele de sange se fac pentru a verifica activitatea functiei renale, cea care da tensiunea diastolica.

In prima faza, se recomanda adoptarea unui stil de viata sanatos, asociat cu exercitii fizice moderate. Daca nu se observa rezultate, medicul prescrie un tratament medicamentos.

Intreaga familie trebuie sa isi imbunatateasca stilul de viata, pentru a incuraja copilul. In cazul malformatiilor cardiace care provoaca hipertensiune, este necesar, in primul rand, tratamentul pentru aceasta boala. Daca este mentinuta sub control, atunci si valorile tensiunii vor fi apropiate de normal.

cardiolog iasiPot aparea dificultati de respiratie in timpul somnului, ceea ce ar trebui sa ii ingrijoreze pe parinti si sa aleaga unul dintre cabinetele de cardiologie din Iasi, pentru mai multe investigatii de specialitate.

Pe langa afectiunile cardiace, hipertensiunea arteriala poate fi produsa si de o afectiune la nivelul rinichilor.

Desi hipertensiunea arteriala apare la doar 1% dintre copii, este o afectiune care poate provoca unele complicatii grave.

Cauza genetica poate determina o hipertensiune primara. Examenul clinic revela detalii despre caracterul tensiunii marite, care poate fi episodica, acuta sau cronica.

Unele medicamente au reactii adverse care includ hipertensiunea. Acestea sunt medicamentele pe baza de corticosteroizi, spray-urile pentru afectiuni asmatice.

Se interzic bauturile carbogazoase care contin cofeina. Copii trebuie sa consume cat mai multe fructe si legume, produse naturale, fara conservanti si aditivi alimentari.

Ecografia ofera informatii despre starea de sanatate a inimii. In primul rand, se verifica anomaliile din nastere.

Suplimentele care contin o concentratie mare de potasiu sunt recomandate, deoarece au efecte foarte bune asupra inimii. In cazul adolescentilor, se evita fumatul care are efecte foarte nocive asupra tensiunii arteriale.

La bebelusi, tensiunea apare mai ales in cazul nasterilor premature, cand organismul nu ese dezvoltat normal, mai ales inima si plamanii.

Concluzionand, medicina pediatrica este un domeniu inovator care se ocupa de toate bolile cardiace aparute la copii. Pregatirea in domeniu si tehnicile de ultima generatie ajuta cardiologii sa puna un diagnostic corect. Parintii trebuie sa fie atenti la simptomele cu care se confrunta copii si sa ii duca la un control daca observa orice anormalitate. Preventia afectiunilor este calea cea mai sigura de a mentine copii sanatosi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *