Este necesar sa stii cateva lucruri despre scolioza

Se pare ca scolioza este o afectiune care apare in momentul in care coloana vertebrala, este usor mutata intr-o parte, cu alte cuvinte, este deviata in plan frontal, si in acest mod, coloana este practic rasucita, rotita in jurul axului.

Sunt persoane care prezinte diverse grade de deviere ale coloanei, dintre cele mai reduse, spre cele mai ridicate, cand scolioza ajunge sa prezinte un risc major pentru sanatate.

Terapia-SchrothDe aici se poate intelege ca gravitatea scoliozei depinde cel mai mult de care este gradul de curbare al coloanei si curbarile mai mici de 10 grade pot fi considerate a face parte din scolioza.

De regula, curbarea coloanei se face in forma literei S sau a literei C si cauzele sunt diverse. Sunt destul de multe cazuri in care nu se cunoasc cu exactitate cauzele pentru care a aparut scolioza, apare de regula in copilarie sau in adolescente iar de cele mai multe ori este ereditara.

Scolioza se pare ca este de 2 tipuri, si anume scolioza structurata si nestructurata.

Despre scolioza nestructurata, ar trebui sa stiti  ca aceasta presupune curbarea coloanei insa fara rotatie, si este o afectiune reversibila. Aceasta este cauzata de dureri si de contractii musculare in timp ce scolioza structurata presupune curbarea coloanei cu rotatie. Acest tip de afcetiune de cele mai mult ori este cauzata de factori care nu se cunosc ori de catre boli sau anomanii congenitale cum ar fi spina bifida, iar in aceasta sitiuatie canalul spinal nu este inchis in mod normal.

Atunci cand este vorba de adulti, scolioza poate sa apara ca fiind urmare a unor procese degenarative datorita osteoporozei.

Scolioza nu se poate spune ca prezinta anumite simptome si nu este observata decat atunci cand ajunge sa fie severa. In momentul in acre au scolioza, adultii simt o puternica durere de spate, si in caazul in care aceasta afectiune incepe sa devina din ce in ce mai grava, apar chiar si dificultati in cazul respiratiei.

Exista diversi factori care duc la sporirea riscului de aparitie a scoliozei, iar acesti sunt:

  • Fetele ale caror mame au avut scolioza, este foarte posibil sa apara si la ele;
  • Cel mai des, sunt predispuse spre a afec scolioza fetele cu varste cuprinse intre 10 si 16 ani;
  • Vertebrea care par impinse spre inainte;
  • O forma inegala a membrelor superioare ori inferioare;

Se pare ca cele mai bune metode de a diminua aceasta afectiune, chiar si de a scapa de ea, sunt exercitiile pentru scolioza, special create, insa de mare ajutor sunt si sedintele de terapie schroth, terapie vojta ori terapia pentru miscare. Deasemea, si cabinetele de fizioterapie din Bucuresti va stau la dispozitie sa va ajute sa scapati de acesta afectiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *