Sfaturi pentru primul interviu

Atunci cand abia ai absolvit si inca visezi la viata de student, primul interviu ti se pare un lucru extrem de greu, aproape ca un examen, motiv pentru care esti stresat si speriat de acea noua experienta. Iti pui mii de intrebari, nu stii ce sa zici, cum sa te comporti, nici macar cum sa te imbraci sa faci o figura buna. Emotiile si panica nu iti sunt de niciun folos.

Cel mai bine este sa citesti despre cum te comporti la primul interviu, pentru un post de asistent sau un loc de munca in videochat. Tocmai de aceea iti vom pune la dispozitie o serie de sfaturi despre cum sa iei cu brio interviul din noua ta viata pe piata muncii.

  1. Concentreaza-te pe lucrurile importante

carieraNu ii pasa nimanui daca te-ai vopsit sau nu recent, daca porti cele mai scumpe bijuterii sau daca fondul de ten iti acopera micile probleme ale pielii. Persoana care iti va lua interviul este mai interesata de personalitatea ta, de modul in care gandesti si ce vrei sa faci in viata decat de modul in care arati azi sau daca esti imbracata la moda. Exista niste mici reguli de conduita si vestimentatie, dar in general este mult mai important ce o sa spui si ce scrie in CV decat aparenta.

  1. Invata sa te vinzi

Tu te cunosti cel mai bine, iti stii atat calitatile, cat si defectele. In mediul profesional exista doar puncte forte si puncte slabe. La un interviu trebuie sa stii sa pui in evidenta ce stii, teoretic sau practic si sa ii arati persoanei respective ca tu meriti postul. O intrebare va fi de ce te-ar alege pe tine in detrimentul altui proaspat absolvent si tu trebuie sa ai cel mai bun si mai convingator raspuns posibil pentru a primi postul.

  1. Nu aplica la toate anunturile de angajare

Este important sa iti alegi posturile pe care chiar ai vrea sa lucrezi. Nu aplica la tot ce vezi. S-ar putea sa te subapreciezi si sa ajungi intr-un loc care nu merita calitatile si cunostintele tale. Poti ajunge sa ai un loc de munca in videochat daca asta iti doresti asa cum poti ajunge sa lucrezi intr-o banca. Tu decizi unde iti ridici stacheta.

  1. Fii insistent

La inceput poate vei merge la zeci de interviuri fara succes. Asta nu inseamna ca nu o sa te angajeze nimeni sau ca nu ai nimic de oferit unei firme. Trebuie sa intelegi ca uneori economia merge pe o panta abrupta in care sunt foarte multi candidati pe acelasi post si firmele ridica stacheta foarte sus incercand sa aleaga cel mai valoros candidat pentru post. Nu este vina ta, tu trebuie sa insisti in cautarile tale si sa devii mai bun, mai experimentat si mai lipsit de emotii la interviuri. Trebuie sa cauti cu ambitie si perseverenta pana vei primi, obtine jobul dorit.

  1. Motivele aplicarii pentru un anumit post

Inainte sa te prezinti la un interviu trebuie sa fii sigur pe tine si sa stii sa spui de ce ai aplicat la un anumit post, precum si de ce ai vrea sa faci parte din acea firma, companie. Este una dintre cele mai comune si mai dificile intrebari care iti pot fi puse si ai face bine sa ai un raspuns convingator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *